Skoleveien 3

Nye leiligheter i klassisk utførelse på Holtet.

Skoleveien 3  er et eksklusivt boligprosjekt bestående av 8 leiligheter. Felles for leilighetene er høy standard, store  vindusflater og flotte terrasser. Velkommen til din neste boopplevelse på Holtet.

 

Megler: Anders Hartwig Thoresen, Partner/Eiendomsmegler MNEF

M: 93 45 91 50

E: anders.thoresen@privatmegleren.no

Tegninger

Kart

Fakta

Klikk på

leilighetene for mer informasjon

om areal og innhold.

Nærmere beskrivelse finner du videre ned på siden.

Megler

Anders Hartwig Thoresen

Partner/Eiendomsmegler MNEF

Innhold / Standard

Byggemåte / Kostnader

STANDARD

Skoleveien 3  er et eksklusivt boligprosjekt med høy kvalitet på bygningen, fellesarealer og for hver leilighet. Her er det tilrettelagt for leiligheter med høy etterspørsel og standard. Alle leilighetene vil få egen garasjeplass, adkomst til

leilighetene via heis fra garasjekjeller, gasspeis, sonestyrt vannbåren gulvvarme, balkong/terrasse, dørcalling med kamera, Sigdal kjøkken med hvitevarepakke fra Miele, sportsbod, opparbeidet hage m.m. Leilighetene vil variere i størrelse fra 67 - 155 kvm. De fleste leilighetene (6 av 8) vil ha flere bad. Beliggenheten er vestvendt og alle leilighetene vil derfor, som beskrevet ovenfor, ha meget gode solforhold og lysforhold.

 

I Skoleveien 3  er det lagt vekt på høy levestandard. Prosjektet er bestående av 8 flotte leiligheter, mange nok til å kunne nyte fordelene av å "bo under samme tak", og få nok til å beholde litt av følelsen av enebolig. Leilighetene er tegnet

basert på ønsker og behov til et utvalg spurte personer i målgruppen til prosjektet. Dette har dannet grunnlag for utforming av arkitektur, fasiliteter og planløsninger. Dette for at dere skal få det nøyaktig slik dere ønsker. Det er utarbeidet en leveransebeskrivelse for prosjektet og blant annet nevnes:

 

Kjøkken:

Kjøkkeninnredning leveres fra Sigdal kjøkken, type Herregård. Det er satt faste priser i leveransen til hver enkelt leilighet. Som kjøper vil du/dere også få muligheten til å være med på å utforme kjøkkenet til din nye leilighet. Følgende priser er inkludert i leveransen:

- Leilighet 1, 3, 4 og 6 kr. 200.000,-

- Leilighet 2 og 5 kr. 180.000,-

- Leilighet 7 og 8 kr. 400.000,-

(prisene inkluderer hvitevarepakke fra Miele)

 

Bad:

Baderomsinnredning (servant med underskap)leveres fra Vedum bad, type Flow. Vedum leverer baderomsmøbler i skandinavisk kvalitet i ulike materialer og stiler, og her finnes noe for enhver smak. Vedum har høy fokus på at kundene deres skal være fornøyd både med utseende, funksjonalitet og holdbarhet på baderomsinnredningen.

 

Sanitær:

Det leveres vegghengte toaletter fra Villeroy & Boch, type Omnia veggskål med soft close sete. Dusjvegger i glass, badekar leveres i acryl/glassfiber iht. tegning. Armatur til kjøkken, bad og dusj leveres av type Damixa Slate eller tilsvarende. Det monteres opplegg for oppvaskmaskin i kjøkkenbenk og opplegg for vaskemaskin på et bad/wc/vaskerom i hver leilighet. Sentralt beredersystem med

forvarming.

 

Elektroinstallasjoner:

De elektriske installasjonene blir utført av autorisert installatør etter gjeldende forskrifter og normer (NEK 400-2010). Anlegget leveres som tre faset og dimensjoneres for vannbåren oppvarming i alle boligrom. De elektriske

installasjonene leveres hovedsakelig som skjult anlegg. Sikringsskap med overspenningsvern og automatsikringer.

 

Gulv:

Det leveres 1-stavs hvitpigmentert eik som standard i stue, soverom, gang, kjøkken og bod. På bad/wc/vaskerom leveres flis type SAP KALEIDO, str. 30x30 (eller lignende).

 

Vegger:

Vegger leveres sparklet og malt i fargen Refleksjon (kode 1622 refleksjon). På bad/wc/vaskerom leveres det fliser fra Villeroy & Boch type hvit matt str. 24x40 montert liggende.

 

Himling:

Himling leveres sparklet og malt i hvit utførelse. Det leveres LED downlights i entré, bad og kjøkken. Som kjøper vil du/dere også få mulighet til påvirkninger til

din leilighet. Ditt hjem- dine detaljer. Det er lagt til rette for diverse tilvalgsmuligheter slik at du skal føle deg hjemme i din nye leilighet.

For ytterligere opplysning se leveransebeskrivelse vedlagt salgsoppgaven.

 

AREALER OG FORDELING PER ETASJE

 

Leilighet nr. 1 (1. etasje):

BRA105 / P-ROM 102 / S-ROM 3 kvm

 

Leilighet nr. 2 (1. etasje):

BRA 71 / P-ROM 71 / S-ROM 0 kvm

 

Leilighet nr. 3 (1. etasje):

BRA 111 / P-ROM 108 / S-ROM 3 kvm

 

Leilighet nr. 4 (2. etasje):

BRA 101 / P-ROM 98 / S-ROM 3 kvm

 

Leilighet nr. 5 (2. etasje):

BRA 67 / P-ROM 67 / S-ROM 0 kvm

 

Leilighet nr. 6: (2. etasje)

BRA 113 / P-ROM 110 / S-ROM 3 kvm

 

Leilighet nr. 7 (3. etasje):

BRA 127 / P-ROM 124 / S-ROM 3 kvm

 

Leilighet nr. 8 (3. etasje):

BRA 155 / P-ROM 153 / S-ROM 2 kvm

 

S-ROM utgjør boder i leilighetene. Tilhørende boder og garasjeplasser i underetasje samt fellesarealer er ikke medtatt i arealbeskrivelsen.

 

INNHOLD

Leilighet nr. 1 (1. etasje, 105 kvm):

Leiligheten inneholder entre/hall, soverom med inngang til eget bad, soverom, bad/vaskerom, bod og kombinert stue/spisestue/kjøkken med utgang til markterrasse. I garasjekjelleren har leiligheten en biloppstillingsplass og bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 2 (1. etasje, 71 kvm):

Leiligheten inneholder entre/hall, bad/vask, soverom og kombinert stue /spisestue/kjøkken med egen utgang til markterrasse. I garasjekjelleren har leiligheten en biloppstillingsplass og bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 3 (1. etasje, 111 kvm):

Leiligheten inneholder tre soverom, to bad (hvor det ene er tilknyttet hovedsoverom), bad/vaskerom, bod, og kombinert stue/spisestue/kjøkken med utgang til markterrasse. I garasjekjelleren har leiligheten en biloppstillingsplass og bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 4 (2. etasje, 101 kvm):

Leiligheten inneholder entré/hall, soverom med inngang til eget bad, soverom, bad/vaskerom, bod, stue/spisestue/kjøkken med utgang til balkong. I garasjekjelleren har leiligheten en biloppstillingsplass og bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 5 (2. etasje, 67 kvm):

Leiligheten inneholder entre/hall, bad/vask, soverom og kombinert stue/spisestue/kjøkken med egen utgang til balkong. I garasjekjelleren har leiligheten en biloppstillingsplass og bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 6 (2. etasje, 113 kvm):

Leiligheten inneholder tre soverom, to bad (hvor det ene er tilknyttet hovedsoverom), bad/vaskerom, bod, og kombinert stue/spisestue/kjøkken med utgang til balkong. I garasjekjelleren har leiligheten en biloppstillingsplass og

bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 7 (3. etasje, 127 kvm):

Leiligheten inneholder to soverom (mulighet for tre soverom), to bad (hvor det ene er tilknyttet hovedsoverom), bad/vaskerom, TV-stue/bibliotek, bod, og kombinert stue/spisestue/kjøkken med utgang til balkong. I garasjekjelleren har leiligheten to biloppstillingsplasser og bod i eget bodrom.

 

Leilighet nr. 8 (3. etasje, 155 kvm):

Leiligheten inneholder tre soverom med bad tilknyttet til hvert rom, wc/vaskerom, bod, kjøkken, kombinert stue/spisestue med utgang til balkong. I garasjekjelleren har leiligheten to biloppstillingsplasser og bod i eget bodrom.

 

Utstyr

- Heis

- Gasspeis

- Parkering i kjeller

- Varmekabel i oppkjørsel

- Sportsboder

- Balkong/terrasser

- Vannbåren gulvvarme

- Balansert ventilasjon med eget aggregat

- Sentralstøvsuger med slangesett

- Kjøkken fra Sigdal

- Baderomsinnredning fra Vedum

- Norske kvalitets vinduer

- Utebelysning

- Porttelefon med video og ringetablå ved hoveddør

BYGGEMÅTE

Prosjektet er tegnet av våre egne anerkjente arkitekter og bygges på stedet gjennom godt tradisjonelt håndverk. Prosjektet nkluderer mye av det man ønsker seg ekstra i en bolig. Det innebærer strenge krav til tetthet, stivhet, normer for overflater, isolasjonskrav, ventilasjon, våtrom og teknisk utførelse/kvalitet generelt. Boligen bygges med hensyn til å oppnå bedre energiutnyttelse med blant annet varmepumpe med bergvarme, vannbåren gulvvarme, bedre isolering fra grunnmur og innervegger mot lyd gjennomgang. Det vil bli brukt solide og anerkjente leverandører på alle produkter. Bygget vil bygges etter gjeldende regler og lovverk, med utgangspunkt i TEK10 som minstekrav. Se vedlagt leveransebeskrivelse i fullverdig prospekt for nærmere informasjon.

 

OPPVARMING

Samtlige leiligheter leveres med vann fra felles anlegg, varmepumpe med bergvarme og vannbåren gulvvarme. Dette gir en lun og behagelig varme i leilighetene. Gulvvarme utstyres med egen styringstermostat/regulator i hvert enkelt rom. Alle leiligheter leveres med gasspeis type Soho eller tilsvarende tilknyttet felles nedgravd tankanlegg med gassmåler til hver leilighet. Det er ikke nødvendig med hverken fastmonterte eller flyttbare varmeelementer.

 

PARKERING / GARASJE

For leiligheter i første og andre etasje medfølger det en garasje parkering til hver leilighet. For leilighetene i tredje etasje medfølger det to parkeringsplasser til hver leilighet. Garasje kjelleren har totalt plass til 13 biler. Det er tre ledige garasjeplasser som selges separat. Pris for ekstra garasjeplass er kr 300 000,- og selges etter førstemann til mølla prinsippet. Selger forbeholder seg retten til å tilordne garasjeplasser. Forøvrig gateparkering i omkringliggende veier.

 

HEFTELSER

Kommunen har normalt legal panterett (etter loven - ikke tinglyst) som sikkerhet for betaling av kommunale avgifter. Panteretten følger eiendommen. På eiendommen kan det være tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett til kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkl. reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene vil følge eiendommen ved salg, og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

 

SERVITUTTER / RETTIGHETER

17.11.1922 993023 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN.

20.09.1962 11542 ERKLÆRING/AVTALE

Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement

Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

09.05.1970 7697 BESTEMMELSE OM VEG

Bestemmelse om kloakkledning

Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse

av denne eiendom Bestemmelse om gjerde. Sameiet vil ha lovfestet panterett for ubetalte fellesutgifter, begrenset opp til 1G.

 

VEI / VANN / AVLØP

Offentlig vei, vann og avløp.

 

FERDIGATTEST ELLER MIDL. BRUKSTILLATELSE

Brukstillatelse skal foreligge til overtagelse. Det er selgers plikt å fremskaffe ferdigattest.

 

LIGNINGSVERDI

Ligningsverdi er p.t. ikke fastsatt. Ligningsverdien fastsettes av Ligningskontoret etter beregningsmodell som tar hensyn til om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeieren er folkeregistrert bosatt) eller "sekundærbolig" (alle boliger man eier, men ikke bor fast i). Interessenter oppfordres til å sjekke www.skatteetaten.no eller kontakte ansvarlig megler for nærmere informasjon om fastsettelse av ligningsverdi.

 

REGULERINGSFORHOLD

Boligene er regulert til boligformål. Gjeldende regulering er

S-4105 datert 22.09.2004, "REGULERINGSBESTEMMELSER FOR

HOLTET LOKALSENTER". Reguleringen har forskjellige tillatelser: Byggeområde for boliger - feltene A1 - A9:

Tillatt bebygd areal BYA = 30%. For felt A6:

På tomter inntil 1 000 m2 tillates maks. bebygd areal BYA = 24%. Maksimum gesimshøyde ved skrått tak = 10 m, maksimum mønehøyde = 14 m. Maksimum gesimshøyde ved flatt tak = 13 m, hvor etasjen over 3. etasje skal ha et bruksareal på maksimum 70% av underliggende etasje.

 

Byggeområde for boliger - feltene B1 - B6: Tillatt bebygd areal BYA = 24 %. Maksimum gesimshøyde ved skrått tak = 8 m, maksimum mønehøyde = 11 m. Maksimum gesimshøyde ved flatt tak = 10 m hvor etasjen over 2.etasje skal ha et bruksareal på maksimum 85 % av underliggende etasje. For feltene B5 og B6 tillates byggehøyder som for feltene A1-A9 (se § 3) mot Ekebergveien.

 

Byggeområde for bolig, forretning, kontor - felt D1 og D2: Tillatt tomteutnyttelse TU = 100 %. For bruksareal under terreng, der avstanden mellom himling og gjennomsnittlig planert terrengnivå rundt bygningen er over 1,5 m, regnes hele arealet med i TU. Der denne avstanden er mellom 0,5 og 1,5 m regnes 50 % av arealet med i TU. Der denne avstanden er mindre enn 0,5 m regnes ikke arealet med i TU.

 

Kjøpere opplyses at det er satt igangsatt planer om oppføring

av to boligbygg på naboeiendommen mot nord, i Skoleveien

5 og Ekebergveien 129.

 

Rammestillatesle er gitt 07.08.2014. Kopi av rammetillatelse og reguleringskart med bestemmelser fås ved henvendelse til megler.

 

ENERGIMERKING

Energi- og oppvarmingskarakter foreligger ikke p.t. Energiattester vil bli utarbeidet av selger i samarbeid med utførende entreprenør etter at detaljprosjekteringen er gjennomført. Etter dette vil energiattester for den enkelte bolig kunne innhentes hos megler.

 

BESKRIVELSE AV SAMEIET

Iht. lov om Eierseksjonssameier, er sameierne overfor sameiets kreditorer ansvarlig i forhold til sin sameiebrøk. Ved manglende betaling av fellesutgifter har sameiet lovbestemt pantesikkerhet i den enkelte eierseksjon inntil 1 gang folketrygdens grunnbeløp. Vi oppfordrer alle til å sette seg inn i sameiets vedtekter. Det foreligger ingen husordensregler, regnskap, budsjett eller årsberetning. Videreføring av dette blir opp tl nye eiere.

 

FASTE, LØPENDE KOSTNADER

Kjøper må påregne vanlige kostnader for denne type bolig.

- Fellesutgifter (historisk ca. kr 25,-/30,- pr. kvm)

- Strøm

- Kommunale avgifter

- Forsikring

- Andre utgifter

Det vil være opp til de nye sameierne for å bestemme hva som vil utgjøre de månedlige fellesutgifter. Vedlikeholdsarbeider og oppgradering av bygning vil kunne medføre økte fellesutgifter.

 

ANDEL FELLESGJELD / FORMUE

Det er ingen gjeld eller formue i sameiet.

 

OPPGJØR

10% overføres meglers klientkonto ved mottak av §12 garanti, ihht bustadoppføringslova sitt regelverk. Rest kjøpesum og omkostninger overføres før overtagelse. Leilighetene selges i henhold til lov om bustadoppføring, og selger plikter å stille bankgaranti på 3 % av kjøpesummen ved kontraktsinngåelse og frem til overtagelse. Garantien trappes opp til 5 % av kjøpesummen i minst 5 år etter

overlevering av boligen til kjøper. Overføring av innbetalt forskuddsbeløp fra megler til selger er avhengig av at selger

har stilt garanti i henhold til Bustadoppføringslova § 47. Ingen del av kjøpesummen forfaller til betaling før garanti er stilt. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for eierseksjonssameie og driften av dette.

 

FINANSIERING

Hvis du ønsker en rask avklaring på finansielle forhold, ta kontakt med PRIVATmegleren som har agentavtale med Nordea på finansielle tjenester og mottar godtgjørelse for dette.

 

OMKOSTNINGER

Dokumentavgift (stipulert pr. leilighet):

Leilighet nr. 1: kr 72 500,-

Leilighet nr. 2: kr 49 000,-

Leilighet nr. 3: kr 77 000,-

Leilighet nr. 4: kr 70 000,-

Leilighet nr. 5: kr 46 000,-

Leilighet nr. 6: kr 78 000,-

Leilighet nr. 7: kr 88 000,-

Leilighet nr. 8: kr 107 000,-

Tinglysning av skjøte: kr 525,-

Tinglysning av evnt. pantedokument: kr 525,-

Grunnboksutskrift: kr 199,50-

 

PLANLAGT OVERTAGELSE

Antatt overtagelse er stipulert til 16 - 18 måneder etter tilstrekkelig forhåndssalg (60%) og igangsettingstillatelse (IG) er gitt. Dette kan påvirke byggestart og dermed overtagelsestidspunkt. Kjøper aksepterer endring av dette. Dersom IG ikke er gitt innen 01.11.2015 kan kjøper trekke seg fra inngått kontrakt.

 

SOLGT IHHT BUSTADOPPFØRINGSLOVEN

Boligene selges i henhold til Bustadoppføringslova som regulerer kjøpers (forbrukers) rettigheter og plikter ved avtale om oppføring av bolig og kjøp av fast eiendom der bygningen ikke er fullført når avtalen inngås. Ved salg til aksjeselskap legges Avhendingslovens bestemmelser til grunn. For øvrig gjelder Lov om eierseksjoner for

eierseksjonssameier og driften av dette.

 

GARANTIER

Det stilles garantier i henhold til Bustadoppføringslovas bestemmelser. Garanti etter § 12 vil bli stilt i forbindelse med avtaleinngåelse. Garantien skal være pålydende 3% av kjøpesummen i byggetiden og 5% i 5 år etter overlevering av boligene til kjøper. Garanti etter § 47 forutsettes stilt om selger ønsker utbetalt forskudd/delinnbetaling/sluttoppgjør før hjemmelsovergang. Eventuelle påkrevde endringer av garantier ved eventuelle videresalg/transporter utføres ikke og bekostes ikke av selger.

 

FORSIKRING

Frem til overtagelse vil eiendommen være forsikret av selger. Etter overtagelse vil eiendommen forsikres gjennom sameiets fellesforsikring. Kjøper må selv besørge innboforsikring og forsikring av eventuelle særskilte påkostninger.

 

BUDGIVING

Boligene selges til faste priser. Her gjelder "førstemann til mølla" prinsippet. Alle bud/kjøpetilbud på eiendommen skal være skriftlig og

sendes meglerforetaket pr. fax, mail, sms eller via vår "gi bud"-knapp på våre nettsider. Knappen finner du også på PRIVATmeglerens hjemmeside for prosjektet, se på den enkelte bolig.

Som budgiver hos PRIVATmegleren kan du kreve budjournal fremlagt så snart handel er gjennomført. Innhold i budjournal er lovregulert, og innebærer at budgivere må akseptere at opplysninger om budet kan bli fremlagt for selger, kjøper og øvrige budgivere. Budgiver som ikke blir kjøper, kan kreve kopi av anonymisert

budjournal.

 

LOV OM HVITVASKING

Megler er underlagt lov om hvitvasking som innebærer plikt til å melde ifra til Økokrim om mistenkelige transaksjoner

 

DIVERSE

Adgang til utleie (boligformål) - Det vil normalt være anledning til utleie av hele eiendommen. Ingen av leilighetene har egen utleiedel.

Det gjøres oppmerksom på at illustrasjonsmateriell/prospekt kan og vil avvike noe i forhold til virkelig utførelse, både utvendig og innvendig. Fargevalg på utvendig kledning i prospektet vil nødvendigvis ikke samsvare med farge på utvendig kledning som leveres til boligen. Tegninger og 3D bilder i prospektet er å anse som en illustrasjon og kan/vil avvike noe i forhold til den endelige utførelsen.

 

Boligen leveres ryddet og bygge-rengjort. Dette innebærer at det vil kunne være rester av finstøv etter at det er vasket. Treverk/plateprodukter er levende materialer som påvirkes

av temperatursvingninger og luftfuktighet. Dette vil medføre at det kan oppstå sprekkdannelser på vegg, gulv og takflater. Glipper mellom tak/list og vegg/list kan forekomme. Utbygger forbeholder seg retten til å gjøre endringer på konstruksjoner og evt. materialer som er hensiktsmessige og nødvendige uten at den generelle standarden eller verdien forringes eller medfører endring i pris eller kvalitet. Kasser og nedforing der det er hensiktsmessig ift. ventilasjon og rørføringer. Husets ytre grenser er gitt og er endelig

 

PROM/ BRA kan variere med +/- 5 % på grunn av tykkelser av isolasjon/rørgjennomføringer og lydvegger, dette gir ikke rett til prisavslag. Forbehold om mulige feil ved tegningsmaterialet og beskrivelse. Alle opplysninger i denne salgsoppgave er gitt med

forbehold om rett til endringer som er hensiktsmessige og nødvendige, forutsatt at det ikke reduserer den generelle standard vesentlig.

 

Det tas forbehold om mindre justering av størrelse av enhetene. Kjøper aksepterer uten prisjustering at utbygger har rett til å foreta slike endringer. Eksempler på slike endringer kan være innkassing av teknisk anlegg, i forbindelse med nye isoleringskrav, plassering og størrelse på trappegang etc., mindre endring av boligens areal eller liknende. Dersom den endelige godkjennelsen for tiltaket slik det erbeskrevet ikke blir gitt, kan utbygger velge å fratre avtalen

uten videre. Kjøper vil i så tilfelle få tilbakebetalt ev. innbetalt

forskudd.

 

Transport av kjøpekontrakt før overtagelse skal på forhånd aksepteres av utbygger og kan nektes på fritt grunnlag. Ved

eventuell transport av kontrakt fra kjøpers side etter bud/ aksept vil det påløpe administrasjonsgebyr. Eventuell endring krever utbyggers samtykke. Utomhusplanen i prospektet er av en slik karakter at det ikke kan ansees som et kart, men en illustrasjonsskisse.

 

Selger tar forbehold om å foreta justeringer i kontrakten som følge av offentlige krav m.m.. Det forutsettes at skjøtet tinglyses i kjøpers navn, hvis interessent mot formodning ikke ønsker tinglysning av skjøte, må det tas forbehold om dette i midlertidig kjøpsavtale/ bud.

Dersom en klage fører frem hos Fylkesmannen, vil utbygger

forbeholde seg retten til å omprosjektere boligene og partene vil da erklære seg fri fra alle rettigheter og forpliktelser under inngått kjøpsavtale (terminere). Kjøper vil da få tilbakebetalt forskudd sammen med opptjente renter. Ut over dette skal ingen av partene kunne reise krav om kostnadsdekning eller annet overfor den annen part.

 

Utomhusplanen er utarbeidet i forbindelse med gitt rammetillatelse og seksjonering av eiendommen.

 

Meglers vederlag og utlegg

Selger dekker:

Garantiforsikringspremie (kr 2000,- pr enhet)

Markedspakke (kr 6400,-)

Oppgjørskostnad (kr 3000,- pr enhet)

Boligvelger (kr 12 375)

Meglers vederlag (60 000,- pr. enhet)

Andre direkte utlegg. Dersom eiendommen ikke blir solgt skal selger betale for direkte utlegg og et rimlig honorar for medgått tid.

Beliggenhet /

Beskrivelse av området

BELIGGENHET

Endelig, nye leiligheter i klassisk utførelse. Dette er en sjelden anledning på Holtet! Her er det attraktivt å bo og området tilbyr kort vei til matbutikker, treningssenter, cafeer, offentlig transport, Oslo sentrum m.m., ja, tilnærmet alt en kan ønske seg. De av dere som allerede bor på Holtet/Bekkelaget eller i nærområdet i dag, har nå en unik mulighet til å beholde gode naboer i overgangen til en mer moderne, lettvint og komfortabel leilighet og de fordelene det medfører.

 

Skoleveien 3  ligger i et meget populært boligområde sentralt på Holtet, i bydel Nordstrand. Dette er det et godt sted å bosette seg. Leilighetene i Skoleveien 3  ligger også meget godt til i en lett skrånende tomt. Alle leilighetene er vestvendt og vil derfor ha meget gode sol- og lys forhold.

 

Prosjektet bygges i Skoleveien 3. Skoleveien er en kort hyggelig liten vei som ligger mellom Marienlundveien og Jomfrubråtveien. Veien skal ifbm. utbyggingen opparbeides med gangfelt. Fortau vil være med på å "løfte" prosjektets beliggenhet betraktelig. Se nærmere på kartet over for nærmere oversikt.

 

BESKRIVELSE AV NÆROMRÅDET / FASILITETER

Området er i dag preget av småhus- og lavblokk bebyggelse og er et oversiktlig og hyggelig område. Det er et rikt utvalg av tilbud rettet mot områdets beboere både innenfor kultur og idrett.

 

Det er store friområder på Ekeberg, Brannfjell og i Østmarka med flotte turmuligheter sommer som vinter. Her har man flotte tur- og friluftsområder på Brannfjell med lysløyper, populære Ekebergsletta og Ekebergskogen med bl.a. Ekeberg Skogpark. Det er også kort vei til sjøen med populære badestrender og småbåthavn. Området har ellers kort vei til lekeplass, fotballbane, skiløyper, idrettshall, tennisanlegg, ridesenter, treningssenter, kino og bibliotek m.m.

For hyggelige søndagsturer anbefales nevnte områder samt turmuligheter ved Nøkklevann, Østensjøvannet med et rikt fugleliv med over 200 ulike fuglearter og Ekebergparken.

 

Shopping

Skoleveien har nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Jacobs og Joker på Holtet. Joker ligger kun et steinkast unna og er også åpent på søndager. Matvarebutikken Jacobs ligger kun en kort spasertur unna og har et rikt utvalg av ferskvarer og dagligvarer. På Holtet finner man også treningssenter, helsetilbud, apotek, post, bank, mote, parfymeri, interiør, jernvare, elektrisk, blomsterhandel, kafé, restaurant etc.

Ønsker du ytterligere servicetilbud ligger boligen nært Lambertseter senter som har et rikt og variert utvalg. Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

 

Kollektivtilbud

Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via trikk og buss, alle i gang avstand fra boligen. Nærmeste holdeplass er trikkeholdeplassen på Holtet. For nærmere informasjon om offentlig kommunikasjon se www.ruter.no.

 

Skole og barnehage

Eiendommen har gangavstand til Bekkelaget barneskole med AKS. Bekkelaget skole er en av de eldste skolene i Oslo. For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Brannfjell ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

 

BYGNINGER

Eiendommen består av et bygg med åtte leiligheter fordelt på tre plan og garasjekjeller med parkeringsplasser og boder i eget bodrom.

 

FORRETNINGSFØRER

Forretningsfører er foreløpig ikke valgt, men en tidsbegrenset kontrakt med forretningsfører vil bli inngått på vegne av sameiet ved etablering av dette. Kjøper aksepterer at selger står fritt til å velge forretningsfører etter eget skjønn.

 

FRA FØR TIL NÅ

En pjolter på Holtet

Historien om Holtet på Bekkelaget er lang. Den inneholder blant annet en pengesterk slakter. Historien inneholder også en rik brusfabrikant, en korsettgrosserer store mengder selters, navnet bak det særnorske begrepet pjolter ogforgiftninger og et blodig mord. Men det mest interessante for norsk drikkekultur er kanskje historien om pjolteren.

 

Parelius og pjolter'n

På midten av 1800-tallet kommer Cand. pharm. Annæus Benedictus Leth Parelius til Oslo. Han starter opp Parelius Mineralvannfabrikk rett bak Grand Hotell. Det hender han stikker innom Grand Café for å styrke seg etter en lang dag på jobb.

 

I helgene bor han på landstedet Holtet gård. Vi kan takke Parelius for at seltersen for evig er havnet i Norges nasjonaldrink. Dette står det om selters i dagens Wikipedia:

Selters er en vesentlig ingrediens i drinken pjolter. An understatement ville en engelskmann sagt.

 

- Gi meg en Pjolter, er De snill! Det påstås at det er Parelius og hans venn A. P. Holter som finner opp drinken pjolter. Eller som mytene skal ha det til; hovmester P. J. Holter på Grand Café. Samme kan det være. Når du heter noe med P til fornavn og Holter til etternavn vil

du - automatisk - etter noen glass med medisinsk boblevann og enten fransk eller skotsk eksportvare oppi, snuble i konsonantene, trekke dem sammen og komme fram til detegennorske navnet PJOLTER. De som har greie på det mener det kan både være cognac/brandy eller whisky. Men absolutt ikke vederstyggeligheten soda. Det må være selters ...

 

Pjolter-advarsel

Allerede midt i 1880-årene er pjolter'n på moten. Og den brer raskt om seg. Ja, i en slik fart at en innsender i Morgenbladet 13.2.1885 finner å måtte "indtrængende advare mod en moderne Drik, der nu næsten overalt nydes under Navnet "Pjaalter", det [er] Cognak og Selters". Advarselen er nok den beste reklamen denne drikken kan få. Og den som får skylden bor tidvis på det som skulle få navnet Holtet Hovedgaard: Mineralvannfabrikant Parelius. Hans bror Marcus overtar så gården.

 

Korsetter og drap

Marcus Parelius blir snart lei av å bo på landet. Han selger Holtet med gårdsnummer 154/1 i 1898 til grosserer O. Johannesen og Theodor Jensen. I 1912 kjøper grosserer i korsetter, Lauritz Bording, Holtet Hovedgaard. I 1915 blir Bording overrasket og myrdet av en innbruddstyv som er ute etter kontantene han alltid oppbevarer i et pengeskap. Innbruddstyven tar pengene og fordufter. På mystisk vis.

Tid for ny historie 100 år etter kjøper entreprenør Opsahl-Gruppen en eiendom som er skilt ut fra Holtet Øvre. Dette skal bli et svært

eksklusivt og særegent boligprosjekt på Holtet. Nå er det snart opp til de nye menneskene som skal bo på gården å trekke historien videre. Kanskje den bare så vidt har begynt....?

 

ADKOMST

Enkel adkomst. Se kart over for nærmere beskrivelse. Fra sentrum: Kjør Kongsveien, forbi Ekebergrestauranten og Kongshavn VGS (Sjømannsskolen) opp til Holtet. Ta til venstre i trikkeovergangen og deretter første til høyre. Fra Sæter: Kjør Ekebergveien nordover og ta til venstre ned Jofrubråtveien (etter Jacobs på Holtet) og deretter første til venstre og du befinner deg i Skoleveien.

 

BESKRIVELSE AV TOMT/HAGE

Flat skrånende tomt. Skoleveien skal ifbm. prosjekteringen opparbeides med gangfelt. Fortauet vil være med på å "løfte" prosjektets beliggenhet betraktelig. Utomhusarealene vil bli opparbeidet med utgangspunkt i utomhusplanen. Tomten leveres maskinplanert med stedlige masser, jordlag, beplantning iht. utomhusplan med hekk, bark, diverse beplantning og ferdigplen. Det som på situasjonskartet er vist som vei og innkjøring til garasje leveres asfaltert. Gangarealer og inngangsparti på østsiden av huset leveres med belegningsstein med varmekabel. Eksisterende trær og busker i tomtens ytterkant søkes beholdt. Selger forbeholder seg retten til å foreta endringer med hensyn til utforming og materialvalg. Terrasser og balkonger leveres flislagt med frostsikre grå fliser.

Utebelysning ved inngangsparti, ved innkjøring til garasje og på hver balkong. Det leveres også to frostfrie utvendige vannkraner for felles bruk.

 

TILLIGGENDE FASILITETER

- Holtet med matbutikker og diverse servicetilbud

- Offentlig kommunikasjon med trikk på Holtet

- Ekebergsletta, Ekebergskogen, Brannfjellskogen,

Østensjøvannet og Østmarka

- Skulpturparken

- Oslo sentrum

- Sæter med et stort utvalg

- Lambertseter senter

Ekte håndverk, ekte byggeglede

– alltid fornøyde kunder.

Vi tilbyr faglig kvalitet i alle ledd,

slik at du får den drømmeboligen du ønsker.

Designed by Designo Reklame AS

Copyright © 2014 Designo. All Rights Reserved.

Se våre nyeste prosjekter:

Furumo

Gartnerboligen

Opsahl Eiendom AS //

Johan Scharffenbergsvei 91, 0694 Oslo //

Tlf. 22 74 88 50 // Faks. 22 74 25 41 // post@aoe.no